​Rafael Nadal is dinsdag gestrand in de vierde ronde van Wimbledon. De Spanjaard ging in vier sets onderuit tegen Nick Kyrgios.

De Australiër zegevierde met 7-6 5-7, 7-6 en 6-3 tegen de tweevoudig winnaar van het Grand Slam-toernooi in Londen.

Kyrgios had een kleine drie uur nodig tegen de als tweede geplaatste Spanjaard.

In totaal produceerde de Australiër 37 aces. Nadal kreeg pas in de twaalfde game van de tweede set zijn eerste breakpoints. In de vierde set plaatste Kyrgios in de vierde game de beslissende break. Hij sloot af met een ace.

De 19-jarige debutant kroonde zich vorig jaar tot kampioen van het jeugdtoernooi op de All England Lawn Tennis Club. Eerder in het toernooi was Kyrgios al te sterk voor Stephane Robert, Richard Gasquet en Jiri Vesely.

De Australiër is de eerste tennisser sinds 1992 die de mondiale nummer één verslaat als speler van buiten de top-100. Destijds was Andrej Olchovski te sterk voor Jim Courier.

Raonic

In de kwartfinales neemt de nummer 144 van de wereldranglijst het op tegen de Canadees Milos Raonic, die zich eveneens in vier sets ontdeed van Kei Nishikori: 4-6, 6-1, 7-6 (4), 6-3.

De 23-jarige nummer acht van de plaatsingslijst had bijna tweeënhalf uur nodig tegen de Japanner, die als tiende werd toegelaten in Londen.

Kyrgios: 'Ik wil de nummer één van de wereld worden' | Bekijk de uitslagen op Wimbledon