Max Caldas verruilt het bondscoachschap van de hockeyvrouwen voor dat van de hockeymannen. De Argentijn tekent een contract tot en met het WK van 2018.

De 41-jarige Caldas is de opvolger van Paul van Ass, die vertrok na de tweede plaats vorige maand op het WK in Den Haag. 

De oud-coach van de mannen Bloemendaal en voormalig bondscoach van Jong Oranje was sinds eind 2010 bondscoach van de vrouwen. Hij leidde Oranje op het WK in Den Haag naar de vijfde hoofdprijs onder zijn leiding. In 2012 pakte hij met Nederland goud op de Olympische Spelen in Londen. 

Caldas is verheugd met zijn nieuwe functie. "Het is een enorme eer voor mij en een prachtige nieuwe uitdaging om bondscoach te worden van de Nederlandse mannen." 

"Met veel jongens heb ik al gewerkt bij Bloemendaal en tijdens mijn periode bij Jong Oranje. Ik kijk terug op een waanzinnige periode met de Nederlandse vouwen. Ik ga ze erg missen en wil ze bedanken voor wat ze mij allemaal hebben gegeven."

Zoektocht

De KNHB zag Caldas al snel als de juiste man om Van Ass op te volgen. ''Na het besluit om het contract van Paul van Ass niet te verlengen, concludeerden we dat we de opvolger al in huis hebben in de persoon van Caldas met zijn indrukwekkende cv'', zegt Stephan Veen, bestuurslid tophockey.

Caldas krijgt van de bond een duidelijke opdracht mee. Veen: ''Het is aan hem om de Hollandse speelstijl te verfijnen op basis van aanvallend, attractief en snel hockey vanuit een goede organisatie. Ook de weerbaarheid van de ploeg is een aandachtspunt"

Het eerste officiële toernooi van de Nederlandse mannen onder leiding van Caldas is de 35ste Champions Trophy in Bhubaneswar in India van 6 tot 14 december.

Het is nog niet bekend wie Caldas opvolgt als bondscoach van de vrouwen. KNHB-bestuurslid Marjolein Bolhuis is gestart met de zoektocht naar een geschikte kandidaat.

Hockeysters ontdaan door vertrek Caldas