Adam Lallana speelt komend seizoen voor Liverpool. De 26-jarige middenvelder komt over van het Southampton van Ronald Koeman.

Dat meldt Liverpool dinsdag. De transfersom zou dertig miljoen euro bedragen.

Lallana is de tweede grote aankoop voor Liverpool-coach Brendan Rodgers. Eerder werd Rickie Lambert, tevens van Southampton, aangetrokken. Ook is er al een principe-akkoord met Leverkusen-speler Emre Can.

Rodgers noemt Lallana één van de grootste talenten van de Premier League. ''Hij past perfect bij Liverpool. Hij is gemotiveerd om het beste uit zichzelf te halen en hier kan hij dat bereiken.''

Lallana is gelukkig met zijn transfer. ''Vorig seizoen dacht ik er al over na: 'ooit wil ik voor dat team spelen'. Die droom is nu werkelijkheid geworden.''

''Ik kan niet wachten om te voetballen in de Champions League. De sfeer op Anfield is legendarisch.''

Lallana werd vorig jaar samen met Shaw gekozen in het Premier League team van het jaar. Hij speelde 250 wedstrijden voor de 'Saints' en werd in 2012 aanvoerder van het team.

Koeman

Voor Koemand betekent de transfer van Lallana al de tweede grote aderlating bij Southampton. Eerder vertrok Luke Shaw al naar Manchester United en ook Dejan Lovren gaat waarschijnlijk de club uit Zuid-Engeland verlaten. 

Het bedrag dat Southampton krijgt voor de middenvelder mag Koeman volledig investeren in nieuwe aankopen.