De nieuwe Chinese eigenaar van ADO Den Haag wil binnen drie jaar Europa League spelen met de club uit de Hofstad.

Dat zegt Chun Li namens de nieuwe eigenaar Hui Wang van United Vansen dinsdag in het AD.

"ADO moet structureel beter presteren dan de afgelopen jaren. Binnen drie jaar willen we de Europa League halen", aldus Li

"Champions League? Het is niet realistisch om daar nu over te spreken. Dat kun je ook niet in een paar jaar waarmaken. Maar in de toekomst? Wie weet."

Miljoenen

Vorige maand werd bekend dat de nummer negen van het afgelopen eredivisieseizoen in handen komt van het Chinese voetbal- en sportbedrijf. Om ADO Den Haag te kunnen laten groeien zal Vansen volgens Li meteen miljoenen investeren.

"Los van het aandelenpakket wil Vansen direct vijf tot tien miljoen investeren. We hopen dat de overname binnen een aantal weken helemaal rond is. Dan kunnen we eventueel binnen de lopende transferperiode nog zaken doen." 

"Maar dat gaat in overleg met de technische mensen van de club. Met hen gaan we in gesprek zodra de overname definitief is. Vanuit China hebben zich nu al bedrijven gemeld met de vraag wat het kost om sponsor te worden."

"Dus op commercieel vlak verwachten we ook een slag te kunnen slaan. Maar ik wil benadrukken dat we stap voor stap investeren en denken aan de toekomst. Daarom is de kans aanwezig dat er ook een nieuw trainingscomplex voor de jeugd komt."

Geen passanten

ADO Den Haag is na het Vitesse van de Russiche grootaandeelhouder Alexander Tsjigirinski de tweede eredivisieclub die in buitenlandse handen komt. Maar Li benadrukt dat de club niet hoeft te vrezen dat het karakter van ADO verandert.

"De clubkleuren blijven intact, net als het embleem. Dat is ook zo vastgelegd in de reglementen. Maar los daarvan zouden we daar niet aan beginnen. De dagelijkse leiding zal altijd in handen blijven van Nederlanders."

"De huidige mensen? We moeten nog kennismaken met hen. Dus dat weet ik niet. Wij zijn geen passanten. ADO moet ADO blijven."