De Kameroense voetbalbond Fécafoot is een onderzoek gestart naar mogelijke matchfixing bij de met 4-0 verloren WK-wedstrijd van het Afrikaanse land tegen Kroatië.

"Fécafoot heeft aan zijn Ethische Commissie gevraagd een onderzoek te starten na de beschuldigingen van fraude die er zijn omtrent de groepswedstrijd van Kameroen tegen Kroatië", zo meldt de bond.

Aanleiding voor het onderzoek zijn aantijgingen van Der Spiegel. Volgens het Duitse blad hebben zeven spelers moedwillig meegewerkt aan een ruime nederlaag, waarop veel geld ingezet zou zijn. De FIFA heeft  nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Kameroen verloor het duel met Kroatië op woensdag 18 juni kansloos waardoor de ploeg zeker was van uitschakeling in Brazilië. Middenvelder Alexandre Song kreeg al vroeg in de wedstrijd rood na het slaan van Mario Mandzukic.

In de slotfase van de wedstrijd was ook onenigheid zichtbaar tussen de 'Ontembare Leeuwen' onderling. Benoit Assou-Ekotto deelde een kopstoot uit aan Benjamin Moukandjo. 

Rapport

De WK-campagne van Kameroen was al een aaneenschakeling incidenten. De spelers lieten al voor het toernooi van zich horen door het vertrek naar Brazilië met bijna 24 uur te vertragen omdat ze meer geld wilden van Fécafoot.

Zaterdag kreeg de uitschakeling ook nog een politiek staartje. President Paul Biya eiste binnen een maand een rapport over 'de oorzaak van de roemloze WK-campagne'.

Bekijk het programma en de uitslagen op het WK