Luis Suarez ontkent alle beschuldigingen over het bijten van Giorgio Chiellini in de WK-wedstrijd tussen Uruguay en Italië.

"Zulke situaties komen vaak voor in het strafschopgebied. Dat gebeurt nu eenmaal. Ik botste tegen zijn schouder", aldus Suarez op de Uruguayaanse televisie.

Op de beelden was duidelijk te zien dat Suarez bij een duel met Chiellini hapte in de schouder van de Italiaanse verdediger.

Bekijk beelden van het bijtincident:

De FIFA kondigde direct na de wedstrijd aan het incident grondig te gaan onderzoeken. Suarez werd al twee keer lang geschorst vanwege het bijten van een tegenstander.

Lugano

Hoewel de tandafdruk in de schouder van Chiellini stond, was Diego Lugano overtuigd van de onschuld van Suarez en gaf hij de schuld aan de Italiaan.

"Wat heb je gezien?", vraagt de aanvoerder van de Uruguayanen zich af. "Jij hebt een beet gezien? Echt?"

"Dat moet je mij dan echt laten zien, want ik heb niets gezien", aldus de 33-jarige verdediger, die na het eerste groepsduel niet meer in actie kwam op het WK.

Suarez zou vrijuit moeten gaan, bepleit Lugano. "Heb je het vandaag zien gebeuren of in voorgaande jaren? Vandaag kun je niets geconstateerd hebben, want er gebeurde niets."

De grootste schuldige bij het bijtincident is het slachtoffer zelf, vindt de Uruguayaan. "Het ergste van alles is de houding van Chiellini."

FIFA gaat bijtincident Suarez grondig onderzoeken | Uruguay bereikt achtste finales ondanks bijtende Suarez