Uruguay heeft dinsdagavond door een 1-0 zege op Italië de achtste finale van het WK bereikt, maar alle aandacht ging uit naar Luis Suarez die opnieuw een tegenstander beet.

De aanvaller van Liverpool hapte in de slotfase naar zijn tegenstander Giorgio Chiellini zonder door de arbiter bestraft te worden.

Suarez raakte bij Ajax al in opspraak door PSV'er Otman Bakkal in zijn nek te bijten. Later deed hij in dienst van Liverpool hetzelfde bij Branislav Ivanovic van Chelsea.

Vlak na de actie van Suarez besliste Diego Godin het duel in het voordeel van Uruguay. De aanvoerder kopte hard raak uit een corner.

Costa Rica en Engeland speelden in dezelfde poule doelpuntloos gelijk, waardoor het land uit Midden-Amerika als winnaar van groep D doorstoot naar de laatste zestien ploegen in Brazilië.

Rood Marchisio

Italië had aan een gelijkspel genoeg om door te dringen tot de volgende ronde, terwijl Uruguay moest winnen in Natal. In de eerste helft had de ploeg van bondscoach Cesare Prandelli een licht veldoverwicht, zonder echte kansen af te dwingen.

Fernando Muslera moest alleen ingrijpen bij een vrije trap van Andre Pirlo. Aan de andere kant werd Suarez één keer gevaarlijk, maar hij stuitte op Gianluigi Buffon.

Het laatste halfuur moesten de 'Azzurri' echter met tien man verder door een rode kaart van Claudio Marchisio na een grove charge op Egidio Arevalo. Op dat moment was Mario Balotelli er al niet meer bij. De Italiaanse spits werd in de rust gewisseld na een matige eerste helft waarin hij vooral op de grond lag en een gele kaart pakte.

Na de treffer van Godin wist de wereldkampioen van 2006 de defensie van Uruguay niet meer te kraken. Daardoor moet Italië net als tijdens het vorige WK na de groepsfase al naar huis.

Costa Rica

Costa Rica eindigde als eerste in groep D. Het elftal van bondscoach Jorge Luis Pinto had in het laatste pouleduel tegen Engeland genoeg aan een gelijkspel: 0-0.

Costa Rica, dat eerder Uruguay (3-1) en Italië (1-0) versloeg, speelt zondag in de achtste finales tegen de nummer twee uit groep C.

Engeland eindigde met één punt als laatste en ontbreekt voor het eerst sinds 1994, toen de Britten zich niet wisten te kwalificeren, in de tweede ronde van het WK.

Suarez: 'Zulke dingen gebeuren nu eenmaal' | FIFA gaat bijtincident Suarez grondig onderzoeken | Prandelli kondigt vertrek als bondscoach Italië aan