Luiz Felipe Scolari heeft zondag gereageerd op de kritiek van mensen op het speelschema in de ontknoping van de poulefase op het WK.

De beslissing in groep A, de poule van Brazilië, valt pas na de ontknoping in poule B, de groep van Nederland.

Tijdens de eerste en tweede speelronde moesten de Brazilianen steeds als eerste.

"Sommige mensen denken dat we zelf kunnen kiezen tegen wie we voetballen in de volgende ronde. Dit soort reacties is of dom of gegeven door kwade bedoelingen", aldus Scolari.

“We moeten er eerst maar eens voor zorgen dat we verder komen. De FIFA heeft dit tijdstip voor ons gekozen en niet wij."

Onder anderen Louis van Gaal sprak zijn ergernis uit over het speelschema. Volgens de Nederlander kan Brazilië 'zijn tegenstander uitzoeken'.

Knock-outfase

De tegenstander van Nederland in de achtste finales komt uit de poule van Brazilië (poule A). Het Nederlands elftal speelt maandag om 18.00 uur Nederlandse tijd tegen Chili. De laatste wedstrijden in groep A beginnen vier uur later dan die in groep B, terwijl eerder in het WK altijd de poule van Brazilië als eerste aan de beurt was.

De Brazilianen nemen het maandag op tegen het al uitgeschakelde Kameroen en staan met vier punten uit twee wedstrijden aan kop. Mexico en Kroatië, die respectievelijk vier en drie punten hebben, lijken zodoende om de tweede plaats te moeten strijden.

De nummer één van groep A speelt in de achtste finales tegen de nummer twee van groep B, de nummer één van B treft de nummer twee van A.