Algerije heeft zondagavond voor het eerst sinds 1982 een WK-wedstrijd gewonnen. In Porto Alegre werd Zuid-Korea met 4-2 verslagen.

De 3-2 zege op Chili van 22 jaar geleden was de laatste zege van het Afrikaanse land op een mondiale titelstrijd.

Door de zege maakt Algerije een goede kans op een plek in de achtste finales ondanks een nederlaag in het eerste duel met België.

De Algerijnen staan tweede in groep H met drie punten, drie minder dan koploper België dat al door is. Rusland staat derde met een punt voor Zuid-Korea dat ook op een punt staat.

Algerije kan donderdag in een onderling duel met Rusland plaatsing voor de knock-outfase afdwingen. Zuid-Korea hoopt tegen de Belgen, die zondag van de Russen wonnen, op de laatste kans.

IJzersterk

Algerije nam in een ijzersterke eerste helft een 3-0 voorsprong binnen een tijdsbestek van ruim twaalf minuten. 

Islam Slimani maakte in de 26e minuut de openingstreffer en twee minuten later stond het al 2-0 via een kopbal van Rafik Halliche. Tien minuten daarna werd het zelfs 3-0 via een treffer van Abdelmoumene Djabou. 

Zuid-Korea deed aan het begin van de tweede helft iets terug. Sterspeler Heung-min Son maakte in de 50e minuut de 3-1. 

De Aziaten mochten twaalf minuten hopen op een comeback totdat Yacine Brahimi de vierde treffer voor de Algerijnen maakte. Ja-cheol Koo maakte even later nog wel de 4-2.

Bekijk hier uitslagen en het programma