Cristiano Ronaldo kan zondagavond zijn opwachting maken namens Portugal in het cruciale WK-duel met de Verenigde Staten.

Dat kondigde bondscoach Paulo Bento van de Zuid-Europeanen zaterdagavond aan tijdens een persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd in groep G.

"Ronaldo speelde in het laatste duel én hij heeft elke dag meegetraind. Hij is fit", aldus Bento. Woensdag verliet de aanvaller van Real Madrid de training met een zak ijs op zijn linkerknie. In de Spaanse en Portugese media circuleerden geruchten dat Ronaldo dit toernooi niet meer in actie zou kunnen komen.

Na de 4-0 nederlaag tegen Duitsland moet Portugal winnen van de Verenigde Staten om uitzicht te krijgen op de laatste zestien.

"Het is heel simpel: bij een gelijkspel of een nederlaag kunnen we vast onze koffers inpakken", aldus Bento, die stelde dat Ronaldo heel goed met de druk om kan gaan.

"Hij is ook wel wat gewend, de druk is niet veel groter dan normaal. En daarbij: ik ben verantwoordelijk. Ik zal nooit willen dat één speler onze problemen moet oplossen."

De wedstrijd tussen Portugal en de Verenigde Staten begint zondagavond om twaalf uur. Zaterdag speelden Duitsland en Ghana in dezelfde groep gelijk: 2-2.

Bekijk de uitslagen en het programma op het WK