Het Nederlands elftal, inclusief verdediger Bruno Martins Indi, heeft zaterdag zijn intrek genomen in het Pullman Hotel in São Paulo.

De selectie van bondscoach Louis van Gaal arriveerde rond 13.30 uur Braziliaanse tijd (18.30 uur in Nederland) bij het tijdelijke onderkomen in de wijk Ibirapuera. Dat ligt dicht bij een groene oase in de dichtbebouwde stad waar 11 miljoen mensen wonen.

Martins Indi liep woensdag in de gewonnen WK-wedstrijd tegen Australië (3-2) een lichte hersenschudding op en trainde sindsdien niet meer. Waarschijnlijk hervat de verdediger van Feyenoord dit weekeinde voorzichtig de training.

Het Nederlands elftal werd bij het hotel opgewacht door in oranje geklede medewerkers van Pullman. Speciaal voor de komst van Oranje hadden ze T-shirts in die kleur laten maken, met daarop de naam van het hotel.

Oranje traint zaterdagavond achter gesloten deuren in een van de vele stadions in de Braziliaanse metropool. Van Gaal staat zondag met zijn selectie in de Arena de São Paulo, waar Oranje maandag de laatste groepswedstrijd tegen Chili speelt. Dat duel begint om 13.00 uur Braziliaanse tijd, in Nederland is het dan 5 uur later.

'Van Gaal kiest eerder voor Lens dan voor Huntelaar' | 'We moeten oppassen voor de snelle counters van Nederland'