Sepp Blatter heeft zich vrijdag opnieuw een voorstander getoond van video-arbitrage. De FIFA-baas speelt met de gedachte trainers twee keer per helft het recht te geven bezwaar te maken tegen een beslissing van de scheidsrechter. 

Voorwaarde is wel dat de wedstrijd stil ligt op het moment dat het verzoek wordt ingediend de beelden nogmaals te bekijken omdat er twijfel is gerezen.

''Als het gaat om wel of niet een strafschop, binnen of buiten de 16 meter, een overtreding of geen overtreding, dan mag de coach interveniëren. De scheidsrechter kan dan op een monitor controleren wat er precies is gebeurd. Dit hulpmiddel komt de gerechtigheid in omstreden situaties ten goede'', zei Blatter, die het idee naar voorbeeld van onder meer hockey en American football al lanceerde tijdens het laatste congres van de wereldvoetbalbond en het nu concretiseerde.

De Zwitser toonde zich ook zeer tevreden over het verloop van het WK tot dusver. Hij was vol lof over de groepswedstrijden, de ambiance in Brazilië en het gebruik van de doellijntechnologie.

''Ik ben onder de indruk. Wat is veranderd in vergelijking met voorgaande WK's, is dat iedereen al in de eerste wedstrijden van de groepsfase voetbalde om te winnen. De 16 overgebleven teams gaan nog voor een groot spektakel zorgen.''

Bekijk de uitslagen en het programma van het WK