Met negentien man is het Nederlands elftal vrijdag aan de groepstraining begonnen op het veld van Flamengo in Rio de Janeiro.

Daley Blind, Arjen Robben en Nigel de Jong bleven eerst even binnen en verschenen daarna alsnog op het veld om wat loopwerk te doen.

Het drietal heeft last van lichte klachten. Hun meespelen in het laatste groepsduel met Chili lijkt vooralsnog niet in gevaar.

Martins Indi hield een lichte hersenschudding over aan de wedstrijd tegen Australië (3-2), maar is aan de beterende hand. Hij meldde zich ook op het trainingscomplex om wat op een hometrainer te fietsen.

Clasie

Jordy Clasie trainde gewoon weer mee. De middenvelder was een dag eerder nog met lichte griep in het hotel achtergebleven.

De (reserve)spelers die een dag eerder zwaar getraind hadden, hielden het bij wat kort loopwerk en gingen daarna binnen verder met fitnessoefeningen. De anderen voerden een positiespel uit, inclusief Clasie en Memphis Depay, maar dus zonder Blind, Robben en De Jong.

Het was de laatste training van Oranje in Rio voordat de ploeg zaterdag naar São Paulo vertrekt. Daar speelt de equipe van bondscoach Louis van Gaal maandag tegen de Chilenen, met wie Nederland uitmaakt welk land groep B wint op het WK.

Van Persie: 'Als groepswinnaar is het vervolg gunstiger' I Van Persie neemt het op voor Rooney