De selectie van Oranje was woensdag onder de indruk van het bezoek dat het koninklijk paar bracht aan de kleedkamer na de winst op Australië.

"Het bezoek van de koning en koningin was een mooi moment. Ze vertelden hoe trots ze waren en hoe erg het WK leeft in Nederland", aldus verdediger Ron Vlaar.

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima waren er in Porto Alegre tegen Australië voor het eerst bij. De winst op Spanje volgden ze vanuit Nederland.

Ook Arjen Robben genoot van de ontmoeting met het koningspaar. "Ze zeiden dat ze erg trots waren en hadden genoten, ook al ging het tegen Australië wat moeilijker dan tegen Spanje. Maar ze waren uiteraard blij dat we hadden gewonnen."

Foto

Bondscoach Louis van Gaal was het meest enthousiast. "Dat was hartstikke leuk. Ze hebben ons gefeliciteerd en wij zijn met hen op de foto gegaan."

"Zij zijn met Wesley Sneijder en zijn schaal voor zijn honderdste interland op de foto gegaan. Vlaar kreeg een schaal voor zijn 25e interland. Ook hij is met ze op de foto gegaan.''

Van Persie: 'Het tekent ons dat we zo goed terugkomen' I Van Gaal hekelt optreden arbiter tegen Australië I Sneijder: 'Het was een knokwedstrijd'