Robin van Persie sprak na de 3-2 zege van Oranje op Australië zijn waardering uit voor de veerkracht van zijn elftal.

"Het tekent ons wel dat we met die druk van Australië twee keer zo goed terugkomen", aldus de aanvoerder tegen de NOS.

"Het was slecht in de eerste helft, maar in de tweede helft schakelden we naar het eigen systeem en ging het beter. Memphis Depay valt geweldig in."

Van Persie ziet het niet als een probleem voor de rest van het toernooi dat Oranje een stuk minder presteerde dan bij de 5-1 winst op Spanje.

"In een toernooi als dit met de beste spelers ter wereld kun je niet van begin tot einde fantastische spelen. We hebben het uiterste eruit gehaald."

Schorsing

Er was ook woede bij Van Persie om zijn tweede gele kaart van het toernooi. "Ik mag dus de volgende wedstrijd tegen Chili niet meedoen. Ook om die reden ben ik blij dat we hebben gewonnen."

Oranje is zo goed als zeker van de volgende ronde en dat had volgens Van Persie 'niemand verwacht'. De aanvaller van Manchester United was dolgelukkig met zijn eigen 2-2.

"Die treffer was heel belangrijk en toen kreeg ik het gevoel dat we ze konden pakken. Onze verdienste is dat we tot het uiterste zijn gegaan en het maximale er hebben uitgehaald.''

Van Gaal hekelt optreden arbiter tegen Australië I Sneijder: 'Het was een knokwedstrijd' I Robben: 'In balbezit ging bijna alles fout'