Met zijn doelpunt woensdag tegen Australië is Memphis Depay in de recordboeken gekomen. De 20-jarige aanvaller van PSV mag zich nu de jongste Nederlandse doelpuntenmaker ooit op een WK noemen.

Het record was in handen van Boudewijn Zenden, die op het WK van 1998 in de wedstrijd om de derde plaats tegen Kroatië scoorde toen hij 21 jaar en 10 maanden 'oud' was.

Depay kwam 20 jaar en ruim 4 maanden geleden ter wereld in Moordrecht. De PSV'er kwam kort voor rust in het veld voor de aangeslagen Bruno Martins Indi en maakte daarmee zijn WK-debuut.

Depay leverde eerst de assist voor de gelijkmaker van Robin van Persie en besliste de wedstrijd vervolgens zelf in de 68e minuut: 3-2.

Robben en Van Persie

Arjen Robben en Robin van Persie hebben hun positie als gedeeld topscorer van het WK heroverd dankzij treffers tegen Australië. De aanvallers van Oranje maakten beiden al twee goals in het eerste duel met Spanje en staan nu op drie doelpunten in totaal.

Robben en Van Persie delen daarmee de eerste plaats in het topscorersklassement met Thomas Müller, de Duitse teamgenoot van Robben bij Bayern München.

De 30-jarige Robben is nog één treffer verwijderd van het recordaantal WK-goals van Oranje. Johnny Rep voert die ranglijst aan met zeven goals, Robben staat op zes en Van Persie op vijf.

Oranje doet goede zaken met zege op Australië