Michaëlla Krajicek en Jesse Huta Galung zijn er woensdag niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken op de Topshelf Open.

De nummer 67 van de wereld uit Kazachstan had twee lange sets nodig om Krajicek te verslaan: 7-6 en 7-6. De partij duurde bijna twee uur.

Krajicek pakte in de eerste set een 5-3 voorsprong en kon op eigen service de winst binnenhalen. Op 5-4 verzilverde ze het setpunt echter niet. Daarna kreeg Sjvedova twee mogelijkheden, maar ook zij liet ze liggen. In de tiebreak maakte de speelster uit Kazachstan het echter wel af: 7-6

In het tweede bedrijf leek Krajicek de zaken recht te zetten. Ze liep al snel uit naar 3-0, maar verspeelde deze voorsprong. Op 5-4 kreeg ze weer een setpunt, maar miste ook deze.

Een tiebreak moest daarna opnieuw de beslissing brengen. Krajicek maakte hierin te veel fouten. Sjvedova kwam op 6-1. Ze liet de Nederlandse nog wel terug komen tot 6-4, maar besliste de partij met 7-4 in haar voordeel.

Krajicek, toegelaten tot het hoofdtoernooi met een wildcard, had in de eerste ronde nog de 145 plekken hoger geklasseerde Jana Cepelova geklopt. Daarna beleefde ze een bijzonder moment omdat ze door haar Duitse vriend Martin Emmrich ten huwelijk werd gevraagd.

Krajicek: 'Gevoel dat er allemaal onrecht was tegen mij'