Ajax heeft de 18-jarige Kroaat Robert Muric vastgelegd. De aanvaller komt per 1 juli over van Dinamo Zagreb.

Dat melden de Amsterdammers woensdag op de clubsite.

Jeugdinternational Muric tekent voor vier jaar bij Ajax. Het grote talent stond in de belangstelling van verschillende topclubs in Europa. De linksbenige vleugelspeler speelde nog niet voor het eerste elftal van Dinamo Zagreb.

Ajax laat weten dat er nog een "aantal formaliteiten moeten worden vervuld voordat Muric speelgerechtigd is" voor de landskampioen.

Zijn oude club beweert al enige tijd dat de aanvaller nog een contract van een jaar bij Dinamo heeft, terwijl zijn management zegt dat Muric transfervrij is.

Op de clubwebsite heeft Dinamo woedend gereageerd. ''We zijn geschokt door de actie van Ajax. Een grote club hoort zich niet zo te gedragen", aldus Zdravko Mamic, directeur bij de Kroatische club. 

Volgens Mamic hebben de Amsterdammers de FIFA-regels en de Fair-Play regels geschonden. "Ajax wist dat er een geldig contract was. De Kroatische bond heeft dat ook bevestigd. Ajax moet verantwoordelijk worden geacht voor hun acties."

Derde versterking

Muric is de derde aanvallende versterking voor Ajax. Eerder verzekerde de landskampioen zich van de komst van de Pool Arkadiusz Milik (20 jaar). Hij wordt voor één seizoen gehuurd van het Duitse Bayer Leverkusen. Ajax heeft een optie tot koop op Milik.

In maart legde Ajax de 17-jarige Richairo Zivkovic van FC Groningen al voor drie jaar vast.