Victoria Azarenka heeft haar rentree op de baan niet kunnen opluisteren met een overwinning. De voormalig nummer één van de wereld werd op het gras van Eastbourne in de openingsronde verslagen door Camila Giorgi. 

De Wit-Russische (4) ging nog wel goed van start, maar moest uiteindelijk in drie sets buigen voor de Italiaanse: 6-4, 3-6, 5-7.

Azarenka stond drieënhalve maand aan de kant met een blessure aan haar linkervoet. Ze zakte in die periode naar de achtste plaats op wereldranglijst.

Ondanks de nederlaag keek de Wit-Russische met een goed gevoel terug op haar eerste optreden sinds lange tijd. "Het resultaat valt misschien tegen, maar er zijn veel positieve dingen die ik mee kan nemen uit de wedstrijd van vandaag."

Jankovic

Ook andere geplaatste speelsters moesten in Eastbourne al vroeg hun koffers pakken. Jelena Jankovic (3) verloor met 3-6, 3-6 van Madison Keys, Agnieszka Radwanska (1) werd maandag al uitgeschakeld.

Petra Kvitova kwam met de schrik vrij. De als tweede geplaatste Tsjechische won in drie sets van Lucie Safarova: 6-1, 5-7, 7-6 (4).