Het Nederlands elftal heeft dinsdag in een zonnig Estadio Beira-Rio van Porto Alegre met 23 fitte spelers getraind.

Het is de laatste oefensessie voordat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal woensdag op dezelfde grasmat het WK-duel met Australië afwerkt.

Ron Vlaar en Daley Blind kampten de afgelopen dagen met wat pijntjes, maar het duo kon net als de op de besloten training een dag eerder gewoon trainen. Vlaar kreeg echter geen hesje en werd ingedeeld bij de reserves.

In zijn plaats werd aanvaller Jeremain Lens wel bij de beoogde basisploeg gekozen. Dat zou betekenen dat Van Gaal, zoals hij eerder al suggereerde, inderdaad terugvalt op het 4-3-3-systeem tegen Australië. Tegen Spanje koos hij met succes nog voor het 5-3-2-systeem, maar Van Gaal verwacht dat met een aanvallender systeem meer te halen is tegen de Australiërs.

Op de persconferentie na afloop van de training wilde de keuzeheer echter nog niets prijsgeven over zijn basiself en het systeem waarin Oranje aantreedt. "Dat zal je morgen zien."

Nederland en Australië trappen woensdag om 18.00 uur Nederlandse tijd af. Oranje gaat proberen de 5-1 zege op Spanje een goed gevolg te geven, terwijl de 'Socceroos' na de 3-1 nederlaag tegen Chili al voor hun laatste kans strijden in groep B.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal: Cillessen; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind; De Jong, Sneijder, De Guzman; Robben, Van Persie, Lens.

Van Gaal houdt opstelling en systeem nog geheim | Australische bondscoach gooit ploeg niet om tegen Nederland | Sneijder: 'Wij denken niet makkelijk over Australië'