Robert Gesink maakt woensdag toch niet zijn rentree in de Ster ZLM Toer.

Aanvankelijk zou het zijn eerste koers worden na zijn ingreep vanwege hartritmestoornissen. Na een val bij een hoogtestage in de Sierra Nevada mag hij zich echter nog niet volledig belasten.

Gesink heeft nog wat last van rug en enkele spieren. Hij wil volledig herstellen voor hij weer in een wedstrijd uitkomt. De verwachting is niet dat het herstel lang gaat duren.

Naar verwachting is Gesink in tegenstelling tot de Ster ZLM Toer wel van de partij bij het NK, de Ronde van Polen en de Vuelta.

De angst sloeg vorig jaar toe nadat Gesink hartritmestoornissen had gekregen na de klimtijdrit in de Giro. Hij sprak toen met zijn familie af dat hij actie zou ondernemen als het nogmaals zou gebeuren.

Tijdens de Ronde van het Baskenland, begin april, kreeg hij opnieuw last van zijn hart waarna Gesink besloot zich te laten opereren.

Elijzen

Belkin gaat voor de prijzen in de Ster ZLM Toer. Ploegleider Michiel Elijzen: ''Robert Wagner won vorig jaar de proloog en heeft opnieuw zijn zinnen op de openingsdag gezet. Verder hebben we Theo Bos voor de vlakke ritten, terwijl we ook goede ondersteunende mannen hebben die in een ontsnapping kunnen verrassen."

"Paul Martens is een kanshebber voor de lastige rit naar La Gileppe. Hij zou ook een goed klassement kunnen rijden, maar dat komt vanzelf als we goede prestaties leveren in de etappes."