Duitsland heeft maandagavond op het WK het eerste groepsduel met Portugal met 4-0 gewonnen.

Daarmee begon de ploeg van bondscoach Joachim Löw uitstekend aan de mondiale eindronde. Ghana en de Verenigde Staten, de twee andere landen in groep F, komen om middernacht in actie.

Na tien minuten spelen nam Duitsland al de leiding. Joao Pereira beging een overtreding in het eigen zestienmetergebied door Mario Götze naar de grond te werken. Thomas Müller benutte de toegekende strafschop.

Na ruim een half uur spelen werd de Duitse voorsprong verdubbeld. Verdediger Mats Hummels kopte raak uit een hoekschop van Mario Götze. Even daarvoor had Portugal spits Hugo Almeida geblesseerd zien uitvallen.

Vlak daarna werden de zorgen voor de Portugezen nog groter. Pepe kon zich niet beheersen in een opstootje met Müller en kreeg daarvoor de rode kaart. Op slag van rust was het opnieuw Müller die voor 3-0 zorgde.

Ook Portugal kreeg in de eerste helft enkele mogelijkheden op een treffer, maar Cristiano Ronaldo, Nani en Fabio Coentrao toonden zich niet scherp genoeg in de afronding.

Hattrick

In de tweede helft probeerde Portugal te redden wat er te redden viel en het kreeg daarvoor ook enkele mogelijkheden, maar weer was het Duitsland dat het net wist te vinden.

Tien minuten voor tijd liet Müller zijn derde treffer aantekenen. Hij reageerde alert toen doelman Rui Patricio de bal niet onder controle kreeg en completeerde daarmee zijn hattrick.

Ook Coentrao moest aan de kant van Portugal de strijd staken met een blessure. Duitsland verloor doelpuntenmaker Hummels, die eveneens voortijdig met een kwetsuur naar de kant moest.

Trefzekere Müller: 'Drie goals, dat is geweldig'