Bob de Jong vervolgt zijn loopbaan bij New Balance, de ploeg van trainer Johan de Wit.

Na afgelopen seizoen scheidden de wegen van Jillert Anema en Bob de Jong. Daar waar Anema verder ging met het opzetten van de nieuwe Clafis-ploeg ging De Jong de zomer in zonder team.

Nu heeft De Jong een plek gevonden bij New Balance, de ploeg met onder anderen Linda de Vries en Annouk van der Weijden.

De Jong (37) was twee weken geleden al met het team op trainingskamp naar Italië en omdat dat goed beviel is zijn verbintenis formeel gemaakt.

"Op het trainingskamp in Italië heb ik weer schaatsspecifieke trainingen gedaan, iets wat de afgelopen vier jaar niet op het programma stond", aldus De Jong. "Ik ben ontzettend blij met mijn keuze voor deze nieuwe jonge talentvolle ploeg."

Afgelopen seizoen veroverde de stayer brons op de olympische 10.000 meter in Sotsji.

Ambitie

De Wit is blij met de komst van De Jong. "Team New Balance heeft de ambitie om in 2018 olympisch goud te veroveren, met de komst van Bob komt deze olympische ervaring in onze ploeg."

"In Sotsji behaalde Bob zijn vierde olympisch medaille en nog steeds heeft hij de drang om te presenteren op het hoogste niveau. Daarnaast is Bob ook de uitgelezen persoon om kennis aan de jonge schaatsers over te dragen."