Frankrijk is het WK in Brazilië zondagavond goed begonnen met een 3-0 zege op Honduras.

Daarmee staat de ploeg van bondscoach Didier Deschamps na de eerste wedstrijd eerste in groep E. Eerder op zondag werd het duel tussen Zwitserland en Ecuador met 2-1 gewonnen door de Zwitsers.

Karim Benzema zette de Fransen in de 45e minuut op voorsprong door een strafschop te benutten. Die werd gegeven nadat Paul Pogba binnen het zestienmetergebied werd gevloerd door Wilson Palacios.

De Hondurees, spelend voor het Engelse Stoke City, ontving voor die overtreding zijn tweede gele kaart en kon dus voortijdig gaan douchen.

Het openingsdoelpunt van de Fransen kwam niet als een verrassing. Tot dat moment was de ploeg van Deschamps al veruit de betere ploeg en was het wachten op een goal.

Doellijntechnologie

Vlak na rust was het opnieuw raak voor Frankrijk. Bij dit doelpunt was er de nodige ophef: even was het onduidelijk of de inzet van Benzema via de paal en doelman Noel Valladares de lijn had gepasseerd. Doellijntechnologie bracht echter uitkomst en liet zien dat de treffer geldig was.

Na 73 minuten spelen tilde Benzema de score naar 3-0. Doelman Valladares kreeg een schot niet onder controle, waarna de spits van Real Madrid de rebound fraai benutte.

In het vervolg bleef Frankrijk de bovenliggende partij, maar ondanks mogelijkheden voor onder meer Blaise Matuidi werd er niet meer gescoord.

Deschamps: 'Geduldig gewacht tot kansen zouden komen' | Frankrijk en Honduras trappen af zonder volksliederen