Jesse Huta Galung heeft zondag weinig energie verbruikt om de tweede ronde van het ATP-toernooi van Rosmalen te bereiken. 

De 28-jarige geboren Haarlemmer profiteerde in de eerste ronde van de opgave van Oleksandr Nedovjesov. De Oekraïener moest de strijd bij een 6-2, 1-0 achterstand de strijd staken wegens een rugblessure.

Huta Galung overleefde in 2012 in Rotterdam voor het laatst de eerste ronde van een ATP-toernooi. Zijn volgende tegenstander op het gras van Rosmalen komt uit de partij tussen de als tweede geplaatste Fernando Verdasco uit Spanje en de Fransman Paul-Henri Mathieu. 

Huta Galung werd in het hoofdschema van het grastoernooi opgenomen door de afzegging van Gaël Monfils. De Fransman, kwartfinalist op Roland Garros, was niet fit genoeg om naar Rosmalen te komen.

Ook Igor Sijsling en Thiemo de Bakker zijn in Rosmalen van de partij.

Rus

Arantxa Rus wist zich eerder op zondag niet te plaatsen voor het hoofdtoernooi. De Nederlandse ging zondag in de tweede en laatste kwalificatieronde met 4-6, 7-5, 1-6 onderuit tegen Julia Glushko

De Israëlische, als vierde geplaatst in de kwalificaties, staat 82e op de wereldranglijst. Rus is de mondiale nummer 153.

De 23-jarige Monsterse rekende zaterdag nog af met een landgenote van Glushko, Shahar Peer. Ze was met 6-4, 6-2 te sterk voor de nummer 86 van de wereld.

Door de nederlaag van Rus doen er twee Nederlandse vrouwen mee aan de Topshelf Open. Michaëlla Krajicek en Lesley Kerkhove kregen een wildcard van de organisatie.

Huta Galung: 'Koffer voor Wimbledon stond al klaar'