David Luiz speelt de komende vijf jaar voor Paris Saint-Germain. De Franse kampioen heeft de transfer van de Braziliaan vrijdag bevestigd.

De 27-jarige Luiz komt over van Chelsea, waarvoor hij sinds medio 2011 speelde. Beide ploegen hadden in mei al een akkoord bereikt over de transfersom.

Naar verluidt betaalt PSG, dat eerder Alex zag vertrekken naar AC Milan, zo'n 50 miljoen euro en daarmee zou hij de duurste verdediger ter wereld worden.

De oud-speler van Benfica is op dit moment actief voor het Braziliaans elftal op het WK. Donderdag stond Luiz in de basis in de openingswedstrijd tegen Kroatië (3-1 winst).

Bij PSG zal hij vanaf volgend seizoen net als bij de 'Seleçao' een centraal verdedigingsduo kunnen gaan vormen met Thiago Silva, voor wie de Fransen in 2012 bijna 45 miljoen euro betaalden aan AC Milan.

Paris Saint-Germain heeft zich de afgelopen jaren met het geld van de steenrijke Arabische eigenaren sowieso spectaculair versterkt, met aankopen als Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani, Javier Pastore, Ezequiel Lavezzi en Gregory van der Wiel.