Sepp Blatter stelt zich in 2015 gewoon verkiesbaar voor een nieuwe termijn als voorzitter van de FIFA. 

Dat zei de 78-jarige Zwitser woensdag in zijn slottoespraak op het congres van de wereldvoetbalbond in São Paulo.

''Mijn missie is nog niet voltooid, dat zeg ik jullie'', aldus Blatter, die al sinds 1998 de grote baas van de FIFA is.

KNVB-voorzitter Michael van Praag reageerde woensdag op Twitter teleurgesteld. ''Blatter stelt zich helaas in zijn 'closing remarks' inderdaad verkiesbaar. We hebben nog een jaar. Het congres moet dan beslissen'', aldus Van Praag.

Het voorstel een leeftijdsgrens te stellen of het aantal termijnen te maximaliseren werd ook besproken maar kreeg geen meerderheid. ''Erg teleurstellend'', reageerde Van Praag. ''Ik ben niet echt verbaasd, maar toch teleurgesteld. De KNVB gelooft in de code goed sportbestuur en daar hoort een maximale termijn zonder enige twijfel bij.''

Geen resolutie

Dinsdag haalde Van Praag uit tegen Blatter. ''Het imago van de FIFA is achteruitgegaan na alles wat er is gebeurd de laatste jaren. Weinigen nemen de FIFA nog serieus en hoe je het ook wendt of keert: Blatter is eindverantwoordelijk'', zei hij dinsdag tijdens een bijeenkomst van de UEFA in São Paulo.

Blatter wordt onder meer bekritiseerd vanwege de toewijzing van de WK's van 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar). De Engelse FA sprak zich bij monde van voorzitter Greg Dyke ook openlijk uit tegen een herverkiezing van Blatter.

De UEFA nam echter geen resolutie aan om formeel op het vertrek van de Zwitser aan te sturen. Binnen de FIFA heeft de Europese afvaardiging bovendien geen meerderheid om dit te doen.

Bekijk de uitspraak van Praag van dinsdag over Blatter: