Bauke Mollema maakt vanaf zaterdag zijn opwachting in de Ronde van Zwitserland, waar voor de kopman van Belkin de laatste test voor de Tour de France plaatsvindt.

De klimmer heeft een hoogtestage van drie weken in de Sierra Nevada achter de rug en is naar eigen zeggen in goede conditie teruggekeerd.

"Ik voelde me elke dag beter worden. Vorig jaar was de eerste keer dat ik op hoogtestage ging en dat beviel me toen goed. Hopelijk kan ik er dit keer weer van profiteren", aldus Mollema.

De geboren Groninger werd vorig jaar tweede in Zwitserland. "En ik werd in 2011 al eens vijfde. Ik wil daar de volgende stap zetten richting de Tour. Hopelijk kan ik ook een goed resultaat behalen."

Ten Dam

Naast Mollema zal Laurens ten Dam, die zijn hoogtestage in de Verenigde Staten heeft doorgebracht, Belkin aanvoeren in Zwitserland. Landgenoten Stef Clement, Marc Goos, Steven Kruijswijk en Tom Leezer en de Belgen Sep Vanmarcke en Maarten Wynants zullen het tweetal assisteren.

Mollema en Ten Dam, in 2013 zesde en dertiende in de Tour, zullen dit keer in Frankrijk ook de belangrijkste mannen voor Belkin zijn na het wegvallen van Robert Gesink. De beoogde medekopman slaat de ronde over omdat hij onvoldoende hersteld is van een behandeling aan zijn hartklachten.

Ploegleider Nico Verhoeven benadrukt dat de Ronde van Zwitserland niet alleen een voorbereidingskoers is. "Daarvoor is het te belangrijk. Na de tweede plaats van 2013 is het podium nu een mooi doel. Als we met het oog op de Tour een goede koers rijden, kunnen we ook tevreden zijn met een vijfde plek."