Martina Hingis heeft een wildcard gekregen voor het vrouwendubbelspel op Wimbledon. De Zwitserse gaat in Londen spelen met Vera Zvonareva.

De 33-jarige Hingis, voormalig nummer één van de wereld in het enkelspel, maakte vorig jaar in de Verenigde Staten haar rentree op de WTA Tour.

Hingis won in 2014 zelfs het toernooi van Miami met Sabine Lisicki aan haar zijde. In Rome speelde het tweetal half mei voor het laatst samen. Hingis was ook even actief als parttime coach van de Duitse.

Het laatste optreden van Hingis op Wimbledon dateert van 2007. Ze is inmiddels bezig aan haar derde tennisleven nadat ze in 2002 stopte en vijf jaar later haar rentree maakte, die slechts twee jaar duurde.

Baghdatis

Haar nieuwe dubbelpartner, de 29-jarige Zvonareva, was in 2010 nog de mondiale nummer twee in het enkelspel, maar werd de afgelopen jaren geplaagd door blessureleed.

De Russin maakte dit jaar nog wel haar opwachting bij de Australian Open en werd daar in de eerste ronde van het enkelspel uitgeschakeld.

Marcos Baghdatis mag zich ook gaan verheugen op een optreden in het hoofdtoernooi van Wimbledon. De Cyprioot is afgezakt naar de 118e plaats op de wereldranglijst, maar heeft een wildcard gekregen voor deelname aan het enkelspel.

Wimbledon begint dit jaar op maandag 23 juni en duurt tot en met 6 juli. Robin Haase en Igor Sijsling zijn de enige Nederlanders die zich rechtstreeks hebben geplaatst voor het toernooi op het Londense gras. Kiki Bertens, die onlangs de vierde ronde haalde op Roland Garros, is actief in de kwalificaties.