Het Nederlands elftal moet vooral zorgen dat het een hechter team vormt dan Spanje. Dat is volgens Ron Vlaar de sleutel voor succes in het eerste WK-duel.

Oranje en Spanje staan vrijdag in Salvador tegenover elkaar. De aftrap is om 21.00 uur Nederlandse tijd.

"Ik denk dat zij de betere spelers hebben”, erkent Vlaar in een interview met NU.nl. "Maar wij moeten als team gewoon top zijn. We zullen goed en agressief moeten spelen tegen Spanje, zodat zij niet aan hun spelletje toekomen."

"We weten wat we willen en we weten hoe we het willen. Dat moeten we nu in de praktijk brengen. Ik heb er heel veel vertrouwen in dat dat gaat lukken."

De 29-jarige verdediger zegt dat de selectie van bondscoach Louis van Gaal naar elkaar toegegroeid is tijdens de WK-voorbereiding.

"Iedereen weet wat er twee jaar geleden op het EK is gebeurd en dat wil niemand nog een keer meemaken. De saamhorigheid is heel groot. Iedereen heeft hetzelfde doel. En ook in alle facetten van het spel zijn we zeker vooruit gegaan."

Excelleren

Dat de defensie waar hij onderdeel van is regelmatig bekritiseerd wordt, probeert hij van zich af te laten glijden. "Ik weet dat dat leeft. Onze beste spelers lopen nou eenmaal voorin. Dat feit kent iedereen. Maar dat wil niet zeggen dat de verdedigers slecht zijn. Dat is absoluut onzin."

"We hebben een goede kwalificatiereeks gedraaid waarin we weinig kansen weggaven en weinig tegendoelpunten kregen. Die lijn willen we hier doortrekken. Met de verdediging en het middenveld moeten wij ervoor zorgen dat de voorhoede kan excelleren."

Lees hier het volledige interview met Vlaar

Doe mee aan de WK-pool van NUsport

Wilt u op uw iPhone een pushbericht ontvangen bij nieuws over het Nederlands elftal? Druk dan hieronder (in de NU.nl-app) op 'NUoranje' en kies 'Mijn nieuws + pushbericht'.