Het Nederlands elftal heeft dinsdag onder wat koelere omstandigheden dan de dagen ervoor een training afgewerkt in Brazilië.

Alle 23 spelers zijn fit en deden op het complex van Flamengo van begin tot eind mee aan de oefensessie, die werd gadegeslagen door onder anderen oud-international Ruud van Nistelrooij.

Een dik wolkendek en af en toe wat motregen zorgden voor een beetje verfrissing in Rio de Janeiro, waar het de afgelopen dagen nog boven de dertig graden en volop zonnig was.

Bondscoach Louis van Gaal deelde de selectie in twee groepen in. Wat opviel was dat zowel Jordy Clasie als Jonathan De Guzman bij de beoogde basisspelers werd ingedeeld.

Die groep bestond echter uit dertien man, inclusief Dirk Kuijt. De aanvaller mocht als één van de verdedigers fungeren bij een oefenvorm waarbij de aanvallend ingestelde basisspelers zo snel mogelijk tot scoren moesten komen.

Salvador

Het was de laatste training voordat Oranje naar Salvador vertrekt. Woensdag reist de ploeg af, vrijdag wacht daar het eerste WK-duel met Spanje.

De opstelling van Oranje in die wedstrijd staat al zo goed als vast. Het is alleen nog de vraag of Clasie of De Guzman op het middenveld met Wesley Sneijder en Nigel de Jong zal spelen. De Guzman heeft geen last meer van de hamstringkwetsuur die hem de eerste paar trainingsdagen in Rio aan de kant hield.