De geschorste eigenaar Donald Sterling gaat toch niet akkoord met de verkoop van de Los Angeles Clippers.

"De deal is van de baan", meldt Sterlings advocaat Max Blecher aan ESPN.

''Ik heb besloten dat ik moet vechten om mijn rechten te beschermen,'' licht Sterling toe. ''Ik heb momenteel weinig sympathie, maar ik denk dat mijn recht op privacy en het behoud van mijn rechten op een eerlijk proces niet mogen worden vertrapt."

"Ik houd van het team en heb 33 jaar van mijn leven gewijd aan de organisatie. Ik ben van plan om voor het team te vechten.''

Twee weken geleden kwam de vrouw van Sterling, Shelly Sterling, tot een akkoord met Steve Ballmer.

De voormalig topman van Microsoft en multi-miljardair zou twee miljard dollar (zo'n 1.5 miljard euro) betalen aan de Sterlings voor de NBA-club.

Shelly Sterling had de volmacht gekregen om over een verkoop te onderhandelen, omdat neurologen hadden bepaald dat haar man niet langer over zijn volledige geestelijke capaciteiten beschikt.

Opspraak

Sterling (80) raakte afgelopen maand in opspraak, toen een geluidsfragment uitlekte waarin hij zijn vriendin verbiedt Afro-Afrikanen mee te nemen naar wedstrijden van de Clippers.

De Amerikaan werd daarop geschorst door de NBA en de procedure werd in werking gesteld om de Clippers verplicht van eigenaar te laten wisselen.

Twee weken geleden sleepte Sterling de NBA voor de rechter. Hij eiste 1 miljard dollar (734 miljoen euro) van de Amerikaanse basketbalbond voor de schade die hij heeft geleden.

Omstreden Sterling aangeklaagd voor racisme en seksisme