FIFA-voorzitter Sepp Blatter meent dat er sprake is van racisme bij de kritiek op de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar.

De voorbije weken ontving de FIFA een lading van kritiek, omdat er bij de toewijzing van het WK sprake zou zijn van omkoping. The Sunday Times kwam meermaals met beschuldigingen.

"Er heerst een soort storm tegen de FIFA inzake het WK in Qatar", zei Blatter maandag volgens de BBC in een toespraak tot Afrikaanse officials. "Helaas is er een grote mate van discriminatie en racisme."

Volgens de 78-jarige Zwitser zal de FIFA "alles wat riekt naar discriminatie en racisme tegengaan". Om daaraan toe te voegen: "Het maakt me echt verdrietig."

De kritiek van de Engelse krant was met name gericht op Mohammed bin Hamman, voormalig vice-president van de FIFA. De Qatarees zou een fonds van zes miljoen euro hebben opgezet om Afrikaanse officials te betalen voor hun steun.

Eerder op vrijdag zetten een aantal hoofdsponsoren de FIFA verder onder druk door een onderzoek te eisen naar de toewijzing van het WK aan Qatar.

Sponsoren eisen onderzoek naar toewijzing WK 2022