Clarence Seedorf is ontslagen als coach van AC Milan. Dat heeft de Italiaanse club maandag bekendgemaakt.

Filippo Inzaghi, met wie Seedorf jarenlang samenspeelde bij Milan, is aangesteld als opvolger van de Nederlander. De voormalige spits heeft een contract tot medio 2016 getekend.

La Gazzetta dello Sport meldde twee weken geleden al dat Seedorf ontslagen zou worden, maar de bevestiging van Milan liet lang op zich wachten.

De voormalig middenvelder van de Italianen liet ruim een week geleden weten dat hij nog niets had gehoord van de clubleiding. "Het gaat goed met mij hoor, ik breng tijd met familie en vrienden door. Ik ben in elk geval heel blij met de steun van de fans'', zei hij toen.

Fictieve ranglijst

Seedorf (38) was pas vijf maanden in dienst bij Milan. Hij werd medio januari aangesteld door het bestuur van de Milanezen, als opvolger van de ontslagen Massimiliano Allegri. Seedorf verloor echter al snel de steun van Silvio en zijn dochter Barbara Berlusconi.

De Italiaan liet vrijdag al doorschemeren dat er voor de Nederlander geen plek meer was bij Milan.

Onder leiding van Seedorf liepen de 'Rossoneri' nipt Europees voetbal mis. Op basis van een fictieve ranglijst met alle Serie A-duels sinds de aanstelling van Seedorf bezette AC Milan de vierde plek.

De 87-voudig international vertrok in 2012 als speler bij Milan. Hij speelde anderhalf jaar bij Botafogo in Brazilië, totdat de Italianen hem zijn eerste baan als trainer aanboden.

 Milan heeft met Nigel de Jong en Urby Emanuelson twee Nederlanders onder contract staan.