Felipe Massa heeft geen goed woord over voor Sergio Perez, die zondag in de laatste ronde van de Grand Prix van Canada de Braziliaan van Williams van de baan reed.

"Ik heb in het medisch centrum met Sergio gepraat en hem gezegd dat ik heel teleurgesteld in hem ben", zei Massa, die na de harde klapper net als Perez uit voorzorg naar het ziekenhuis moest, maar al vrij snel weer werd ontslagen.

Het incident vond plaats bij het aanremmen van bocht één. Massa probeerde Perez te passeren in de strijd om de vierde plek, maar de beide auto's knalden bij een snelheid van zo'n 300 kilometer per uur op elkaar en eindigden in de vangrails.

De voormalig coureur van Ferrari had geen twijfel over wie de schuldige was. "Ik heb hem verteld dat hij moet leren, dit is niet de eerste keer dat hij bij het aanremmen tegen iemand aanrijdt. Dit is hem veel vaker overkomen. We hebben nu al paar jaar de regel dat je niet meer opzij mag gaan als de ene auto naast de andere komt. Hij deed dat wel."

"Ik wilde dat hij zich in mij zou verplaatsen, want ik heb een enorme crash meegemaakt en ik dacht echt dat het veel pijn zou gaan doen. Maar hij zei niks. Hij draaide zich gewoon om en liep weg."

Vechten

Perez, die in de slotfase over de radio klaagde dat hij problemen had met zijn remmen, was zich na de door Daniel Ricciardo gewonnen race van geen kwaad bewust. "Ik was in de laatste ronde mijn positie aan het verdedigen toen ik plotseling van achteren werd aangereden", vertelde de coureur van Force India.

"Het was niet makkelijk in de laatste ronden, ik was hard aan het vechten om voor Nico Rosberg te komen en de leiding over te nemen."

"Ricciardo haalde me in toen ik wat elektrische problemen had, maar het lukte me om het systeem te resetten in de laatste ronden. Ik ben heel teleurgesteld in de punten die we hier verloren hebben, het podium was mogelijk."

Straf

De stewards van autosportfederatie FIA oordeelden na de race dat Perez de schuldige was aan het ongeluk, omdat hij van zijn lijn afweek. De Mexicaan zal als straf over twee weken bij de GP Van Oostenrijk vijf plekken naar achteren worden gezet.

Van Massa had de straf wel zwaarder mogen zijn. "Het is gevaarlijk, vijf plaatsen is niet genoeg. Het had nog veel erger kunnen zijn als we tegen Sebastian Vettel waren aangeknald."

Max Chilton, die in Montreal al in de eerste ronde met zijn teamgenoot Jules Bianchi in aanraking kwam, wordt vanwege die botsing drie plaatsen teruggezet.

Rosberg: 'Moest aan engineer vragen waar ik was geëindigd'