7-1

Hockeyers verslaan Zuid-Afrika en bereiken halve finales

De Nederlandse hockeyers hebben zondag de halve finales op het WK in Den Haag bereikt. In het Kyocera Stadion werd het zwakke Zuid-Afrika eenvoudig met 7-1 verslagen.

Met nog één wedstrijd te gaan neemt Oranje met twaalf punten uit vier duels de leiding in groep B, gevolgd door Argentinië (negen punten) en Nieuw-Zeeland en Duitsland (beiden zes punten). Nederland speelt dinsdag nog tegen Nieuw-Zeeland.

De ploeg van bondscoach Paul van Ass kende tegen Zuid-Afrika een droomstart. Al na vier minuten was het Seve van Ass die het gastland op voorsprong schoot. Zes minuten later was het opnieuw raak. Valentin Verga was succesvol met zijn backhand.

Halverwege was de stand al 4-0 in het voordeel van Oranje. Jeroen Hertzberger was trefzeker uit een strafcorner en ook Robbert Kemperman wist te scoren. Diezelfde Kemperman deed dat ook vlak na rust.

Billy Bakker maakte er vervolgens met een hard en laag schot 6-0 van, waarna de Zuid-Afrikaan Justin Reid-Ross en Sander Baart de eindstand op 7-1 bepaalden.

Bekijk de beelden:

Van Ass: 'Kom Australië liever in de finale tegen' I Bekijk alle uitslagen en het programma

Lees meer over:

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?
Tip de redactie