Jonathan De Guzman heeft zondag in Rio de Janeiro de groepstraining bij het Nederlands elftal hervat.

Daarmee zijn alle 23 spelers van Oranje weer fit in aanloop naar het eerste WK-duel van Oranje met Spanje komende vrijdag. De Guzman had lichte hamstringklachten en trainde tijdens de eerste twee dagen in Brazilië individueel.

Bondscoach Louis van Gaal had voor de middenvelder een basisplaats in gedachten, maar de vraag is of dat nog steeds zo is.

Niet De Guzman maar Jordy Clasie werd tijdens de training net als een dag eerder ingedeeld bij de basisploeg, die verder bestaat uit Jasper Cillessen, Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daley Blind, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Robin van Persie.

Pijntjes

Die elf, inclusief reservedoelman Michel Vorm, voerden op een klein veld een partijspel uit. Halverwege die sessie waren er wat zorgen om Robben, die naar de grond ging en aan zijn rug en lies voelde.

De aanvaller kon de training echter gewoon voltooien. Dat gold ook voor Van Persie en Sneijder, die eveneens tegen kleine pijntjes aanliepen.

De training van de basisspelers werd besloten met het nemen van strafschoppen. Alleen Janmaat miste.

Van Persie: 'Absoluut niet gehinderd door lies' I Martins Indi: 'Beetje koppigheid bij Robben en mij' I Hoe ziet het programma van Oranje eruit in Brazilië?