Andy Murray heeft in de Française Amélie Mauresmo een nieuwe coach gevonden.

De Schotse nummer acht van de wereld, die dit seizoen nog weinig aansprekende resultaten wist te boeken, was sinds maart op zoek naar een nieuwe coach.

Toen verbrak de 27-jarige Murray na twee jaar de samenwerking met de Amerikaanse Tsjech Ivan Lendl, die hem onder meer naar olympisch goud en titels op de US Open (2012) en Wimbledon (2013) leidde.

"Ik ben heel blij met deze nieuwe samenwerking. Amélie is iemand tegen wie ik altijd heb opgekeken en die ik bewonder'', zei de winnaar van Wimbledon zondag tegen de BBC.

"Ze heeft gedurende haar carrière met veel tegenslag te maken gehad, maar ze was een geweldige speelster die veel belangrijke titels heeft gewonnen. Inclusief Wimbledon."

Talentvol

Mauresmo, de voormalige nummer één van de wereld bij de vrouwen, beëindigde haar tenniscarrière in 2009. In 2006 vierde ze haar grootste successen, toen ze zowel de Australian Open als Wimbledon op haar naam schreef.

''Ik kijk er naar uit", aldus de 34-jarige Française. "Andy is een geweldig talentvolle speler. Ik denk dat ik hem en zijn team heel veel kan bieden. Ik kijk er naar uit om hem aan meer Grand Slam-titels te helpen."

Murray strandde onlangs in de halve finale van Roland Garros, waarin hij verloor van de Spanjaard Rafael Nadal.