De toewijzing van het WK voetbal in 2022 aan Qatar is verder onder druk gekomen.

The Sunday Times heeft nieuwe beschuldigingen geuit aan het adres van Mohammed bin Hamman, voormalig vice-president van de FIFA. Volgens de Britse krant heeft de Qatarees ruim twee miljoen euro voor belangrijke Aziatische stemmen betaald.

Vorige week schreef The Sunday Times al dat Bin Hammam een fonds van zes miljoen euro opzette om Afrikaanse officials te betalen voor hun steun. De kritiek op Qatar laaide vervolgens verder op.

Bin Hammam zou in Azië ontmoetingen en gunsten hebben gearrangeerd voor de stemgerechtigden in de aanloop naar de stemming.

Zo zou hij onder meer voor Worawi Makudi, lid van het Thaise uitvoerend comité van de FIFA, twee geheime ontmoetingen met de Qatarese koninklijke familie hebben geregeld om een grote gasdeal te bespreken.

De krant schrijft miljoenen documenten in handen te hebben die de omkoping bewijzen. De aantijgingen werden met klem ontkend door Qatar. Er loopt inmiddels een onderzoek van de FIFA naar de toewijzing van de WK's van 2018 (aan Rusland) en 2022.