Lance Armstrong moet onder ede getuigen in de zaak die Floyd Landis tegen de Texaan heeft aangespannen.

Dat meldt Cyclingnews zaterdag.

De voormalig ploeggenoot van Armstrong spande al in juli 2010 een rechtszaak aan tegen zijn oude kopman.

In de zaak draait het erom of Armstrongs oude ploeg US Postal (een overheidsbedrijf) met belastinggeld doping financierde. Het Amerikaanse ministerie van justitie besloot zich medio 2013 aan te sluiten bij Landis.

Behalve Armstrong moeten ook zijn vrienden John Korioth en Stephanie McIlvan, zijn PR-adviseur Mark Higgins en zijn coach Chris Carmichael in juni naar de rechtbank.

De advocaten willen de zaak uitstellen omdat ze eerst al het bewijs willen ontvangen, dat ze hebben aangevraagd. ''De regering heeft Lance Armstrong en derden opgeroepen als getuigen, terwijl ze tegelijkertijd weigeren documenten die relevant voor deze zaak zijn te overhandigen'', staat in een verklaring.

SCA Promotions

Ruim twee weken weken geleden werd al bekend dat Armstrong op 12 juni onder ede vragen moet beantwoorden over zijn jarenlange dopinggebruik als wielrenner. Verzekeringsbedrijf SCA Promotions heeft Armstrong aangeklaagd in een poging de 12 miljoen dollar (ruim 8,7 miljoen euro) die het een decennium geleden uitkeerde aan de ex-renner terug te krijgen.

Armstrong raakte zijn zeven Tourzeges kwijt raakte na een grootschalig onderzoek van het Amerikaanse antidopingbureau USADA. Hij bekende in januari 2013 dat hij al zijn eindzeges in de Tour dankte aan verboden prestatiebevorderende middelen.