Simona Halep strijdt zaterdag voor het eerst in haar loopbaan om een Grand Slam-titel. De 22-jarige Roemeense neemt het in de finale van Roland Garros op tegen Maria Sjarapova. 

Het duel tussen de nummer 4 van de wereld en de als zevende geplaatste Russin begint om 15.00 uur op Court Philippe Chatrier in Parijs.

Halep is de laatste jaren aan een flinke opmars bezig op de wereldranglijst. De Roemeense was eind 2012 nog de nummer 47 van de wereld, vorig jaar sloot ze af als 11e.

Op de Australian Open bereikte ze dit jaar voor het eerst een kwartfinale op een Grand Slam. Die lijn wil ze op het gravel in Parijs doortrekken en bekronen met haar eerste Grand Slam-titel.

Voor Sjarapova is de finale op Roland Garros bekend terrein. De 27-jarige Russin won het toernooi al eens in 2012 en stond vorig jaar ook in de eindstrijd. Toen verloor ze van de Amerikaanse Serena Williams.

Halep en Sjarapova troffen elkaar voor het laatst in de finale van het toernooi in Madrid, begin mei. Dat duel, eveneens op gravel, werd gewonnen door de Russin. Het onderlinge resultaat is sowieso in het voordeel van Sjarapova. Ze won alle drie de ontmoetingen.

Bekijk het speelschema en alle uitslagen