Silvio Berlusconi heeft vrijdag nadrukkelijk gesuggereerd dat Clarence Seedorf binnenkort wordt ontslagen als trainer van AC Milan.

De Italiaanse president van de club deed dat bij het bezoeken van de nieuwe trainingslocatie van Milan.

"We zullen tijdens de volgende bestuursvergadering zien wat voor oplossing we voor Clarence Seedorf kunnen vinden, maar verder wil ik niet over het verleden praten'', sprak Berlusconi cryptisch.

In de Italiaanse media wordt al geruime tijd gespeculeerd over het ophanden zijnde ontslag van de Nederlander.

Seedorf volgde in januari de ontslagen Massimiliano Allegri op. Met de oud-speler van onder andere Ajax en Real Madrid aan het roer werd Milan achtste in de Serie A en greep het naast Europees voetbal.

Inzaghi

Berlusconi zou al gesproken hebben met Filippo Inzaghi om de taken van Seedorf over te nemen. "Ik heb gezien dat Inzaghi erg hongerig is om met Milan successen te boeken, hij is heel vastberaden. Dat is precies wat we met Milan willen'', aldus Berlusconi.

"We willen een team dat wint, overtuigend speelt en de fans vermaakt. Ik hoop dat we volgend seizoen een team kunnen opstellen dat die kwaliteiten op het veld kan laten zien. Een nieuwe succescyclus in gang zetten."

"Ik heb al tegen mijn dochter gezegd dat we een nieuwe prijzenkast nodig hebben, omdat de oude binnenkort te klein zal zijn'', voegde hij daar prikkelend aan toe.