Michaëlla Krajicek en Lucie Hradecka zijn er vrijdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale in het vrouwendubbel op Roland Garros.

De Nederlands-Tsjechische combinatie was in de halve finale duidelijk niet opgewassen tegen Sara Errani en Roberta Vinci. De Italiaanse vrouwen, als tweede geplaatst in Parijs, wonnen overtuigend in twee sets: 6-2 6-1.

Krajicek, die in het dubbelspel nog nooit verder kwam dan de derde ronde op een grandslam, en Hradecka begonnen goed tegen het Italiaanse koppel. 

Ze braken direct door de service van Errani en Vinci en kwamen met 2-0 voor. Het succes bleek echter van zeer korte duur. De Italiaanse vrouwen pakten zes games op rij en sleepten zodoende de eerste set met 6-2 binnen.

Opmars

Errani en Vinci zetten hun opmars in de tweede set goed door en stonden al snel met 3-0 voor. Die voorsprong gaven ze niet meer weg. 

Krajicek en Hradecka pakten nog wel een game, maar de hoop op een stunt was eigenlijk al vervlogen. Errani en Vinci wonnen de tweede set met 6-1 en plaatsten zich daardoor voor de finale.

Het Italiaanse koppel speelt zondag de finale tegen Hsieh Su-wei en Peng Shuai. Het als eerste geplaatste Taiwanees-Chinese duo was in de halve finale in drie sets te sterk voor de Spaanse vrouwen Carla Suarez Navarro en Garbine Muguruza: 6-2 5-7 6-2.