Wesley Sneijder is ervan overtuigd dat Oranje positief kan verrassen op het WK. De spelmaker ziet het niveau van de ploeg steeds verder stijgen.

"Mijn vertrouwen groeit met de dag", zegt Sneijder in een interview met NU.nl. 

"Ik heb er echt een heel goed gevoel over. We gaan deze week in Brazilië keihard trainen en zorgen dat we stappen maken zodat we helemaal klaar zijn voor Spanje."

Toch lijkt het niet reëel om te denken dat Nederland de prestatie van 2010, toen het verliezend WK-finalist was, kan evenaren. Sneijder weerlegt dat. "Toen waren de verwachtingen vooraf  toch ook niet superhoog?"

Van hem mag iedereen gerust denken dat Nederland de poulefase niet eens doorkomt. "Des te mooier als we straks na drie wedstrijden met negen punten staan. Dan zijn we ineens weer de favoriet."

Kickbokstrainingen

Bondscoach Louis van Gaal liet de spelmaker in het afgelopen jaar lange tijd links liggen omdat hij niet fit was en uit vorm. Sneijder knokte zich terug dankzij kickbokstrainingen en sterke optredens bij zijn club Galatasaray.

Met altijd het WK in zijn achterhoofd. "Er is nog een prijs die ontbreekt. Vier jaar geleden waren we er zo dichtbij..."

"Ik kon toen twee dingen doen toen ik gepasseerd werd. Ik kon zeggen: Krijg allemaal de kolere, of ik kon doen wat ik nu gedaan heb. En ik heb geen seconde getwijfeld hoor. Ik wist ook altijd: als ik fit ben, dan ben ik belangrijk voor de ploeg."

Lees hier het uitgebreide interview met Sneijder

Wilt u op uw iPhone of Android een pushbericht ontvangen bij nieuws over het Nederlands elftal? Druk dan hieronder (in de NU.nl-app) op 'NUoranje' en kies 'Mijn nieuws + pushbericht'.