De Belkin-ploeg gaat met Wilco Kelderman naar het Critérium du Dauphiné. De meerdaagse wielerwedstrijd start zondag met een tijdrit.

Kelderman eindigde onlangs in de Giro d'Italia nog als zevende.

Hij hoopt zijn vorm door te zetten en goed te presteren in het klassement van de Dauphiné.

"De Giro was het hoofddoel voor Kelderman. Fysiek en mentaal zal het Criterium zwaar zijn, maar we zullen er alles aan doen om hem als team te steunen", aldus teammanager Merijn Zeeman.

Zeeman denkt dat het klassement na twee dagen al zo goed als beslist is.

"Het begint met een tijdrit en op maandag is er een aankomst bergop. De stand zal dan grotendeels al vastliggen", aldus de teammanager. "De dagen daarna zijn er dus kansen voor de aanvallers."

Boom

Belkin ziet dan ook mogelijkheden voor aanvallers en heeft de ploeg daarop afgestemd. Van Lars Boom wordt veel verwacht. De Brabander acht zichzelf in staat te presteren.

"Ik heb een zware trainingsperiode achter de rug. Na de Tour van Californië ben ik alleen maar beter geworden", aldus Boom. "Hopelijk kan ik dat laten zien in de Dauphiné. Ik wil aanvallen en sprinten voor een overwinning."

De ploeg van Belkin zal verder bestaan uit: Jack Bobridge, Jonathan Hivert, Martijn Keizer, Nick van der Lijke, Lars Petter Nordhaug en Bram Tankink.