Bradley Wiggins denkt dat hij alleen de Tour de France mag rijden als Chris Froome geblesseerd raakt.

Dat zegt de Tourwinnaar van 2012 vrijdag in de Franse sportkrant L'Équipe. "Als ik ooit nog een Tour wil rijden, kan ik niet bij Sky blijven."

Zelfs als Froome geblesseerd raakt is Wiggins naar eigen zeggen geen kopman. Hij zou dan in dienst moeten rijden van de Australiër Richie Porte.

"Ik was bereid om in dienst te rijden van Froome. Dat hadden we eind vorig jaar ook afgesproken. De laatste weken bleef het echter stil, ik werd ook niet uitgenodigd voor hoogtestages."

In de aanloop naar de Tour werken Wiggins en Froome al een ander programma af. Laatstgenoemde rijdt het Criterium du Dauphiné, terwijl Wiggins aantreedt in de Ronde van Zwitserland.

Wiggins wil weg bij Sky om ooit nog een Tour te rijden. De Brit sprak al met Orica-GreenEdge, maar een overgang is volgens de renner nog niet concreet.

''Met het oog op de Commonwealth Games in juli en de Olympische Spelen concentreer ik me nu op het baanwielrennen. Maar ik zal de Tour missen.''

Blessure

De 34-jarige Wiggins miste in 2013 de door Froome gewonnen Tour als gevolg van een blessure.

In 2012 eindigde Froome als helper van Wiggins als tweede in de Ronde van Frankrijk.

De sfeer bij Team Sky was dat jaar gespannen omdat Froome tijdens enkele bergetappes zou hebben geprobeerd om zijn kopman te lossen.