Het EK hockey wordt in 2017 in Amsterdam gespeeld. Dat heeft de Europese hockeybond (EHF) donderdag bekendgemaakt op een persconferentie bij het WK in Den Haag.

Er zal wederom sprake zijn van een dubbeltoernooi, dus zowel de mannen als de vrouwen zullen om de titel spelen. In 2009 was Amsterdam voor het laatst gastheer van het EK. De vrouwen speelden er ook in 1995, de mannen in 1983.

Barcelona was de enige andere kandidaat. Frankrijk was in een eerder stadium al afgevallen.

Alle wedstrijden zullen tussen 19 en 27 augustus 2017 plaatsvinden in het Wegener Stadion in het Amsterdamse Bos, waarvan de capaciteit speciaal voor het EK zal worden uitgebreid naar 10.000 zitplaatsen.

Het EK wordt om de twee jaar gehouden tussen de beste acht teams van Europa. In 2015 is Londen de gastheer van het toernooi.

Fantastisch

De KNHB reageert opgetogen op het nieuws. ''Het is fantastisch dat de EHF onze inspanningen voor het bidbook heeft gehonoreerd. De KNHB verheugt zich op de samenwerking met de EHF en gemeente Amsterdam'', aldus Wakkie.

Erik van der Burg, wethouder gemeente Amsterdam: "We bieden onze topsporters wederom een podium dicht bij huis en hierdoor komt de teller van grote hockeyevenementen in Amsterdam op 17.''

''Amsterdam ziet ernaar uit de (inter)nationale hockey gemeenschap in onze prachtige stad te mogen begroeten.''