Het Nederlands elftal is donderdagavond om 23.25 uur vanaf luchthaven Charles de Gaulle in Parijs richting Brazilië vertrokken.

De selectie van bondscoach Louis van Gaal landt vrijdag om 10.25 uur Nederlandse tijd, 05.25 uur in Brazilië, in Rio de Janeiro.

Oranje vertrok even voor 20.30 uur vanaf Schiphol. Na net geen uur vliegen kwam het toestel van de vicewereldkampioen aan in Parijs. 

Oranje verblijft in Brazilië in Rio de Janeiro. De ploeg zal zijn trainingen afwerken op het jeugdcomplex van voetbalclub Flamengo.Volgende week vrijdag, een week na aankomst in het Zuid-Amerikaanse land, speelt Nederland zijn eerste wedstrijd op het WK. In Salvador wacht dan wereldkampioen Spanje.

Op woensdag 18 juni is Australië de tegenstander. Chili is de laatste opponent van Nederland in de groepsfase op maandag 23 juni.

Goed gevoel

Bondscoach Louis van Gaal heeft alle vertrouwen in een goed toernooi.''We gaan niet naar Zuid-Amerika om alleen maar mee te doen, we willen daar presteren. En mijn gevoel daarover is goed.''

''De sfeer is goed, we zijn tijdens de oefenperiode in alle opzichten naar elkaar toe gegroeid. Natuurlijk zitten we in een zware poule, maar ik ga er niet van uit dat we al na een paar wedstrijden weer naar huis moeten.''

De bondscoach erkende, voordat hij met de spelersgroep en hun aanhang aan tafel ging voor voorlopig het laatste diner op Nederlandse bodem, wel dat het voetbal van Oranje soms lang niet zo sprankelend is als iedereen van het nationale team gewend is.

''Wat is belangrijker? Mooi voetbal of het resultaat? Heb je de uitslagen gezien van de laatste oefeninterlands? Alle zogenoemde toplanden hebben het moeilijk. We staan er echt niet zo slecht voor als menig deskundige denkt.''

Veltman wil niet alleen als bankzitter naar WK met Oranje