Maria Sjarapova heeft donderdag ten koste van Eugenie Bouchard de finale bereikt van Roland Garros. 

Voor de pas twintigjarige Bouchard was het de eerste keer in haar carrière dat ze op het gravel in Parijs de halve finale bereikte. 

De nummer zestien van de wereld maakte het Sjarapova lang moelijk. Bouchard brak haar opponent al op 1-1 en gaf die voorsprong niet meer uit handen. Ze pakte daardoor de eerste set met 6-4.

In de tweede set kwam Sjarapova terug door de eerste servicegame van Bouchard te pakken. De Russin zag haar jonge opponent nog wel terugkomen naar 5-5, maar stelde de tweede set toch met 7-5 veilig.

Vertrouwen

Sjarapova vocht zich daarmee helemaal terug in de wedstrijd en leek daarmee vertrouwen te hebben gevonden.

In de derde set brak ze al de tweede servicegame van Bouchard, die daarna geen echte kansen meer had om terug te komen. Op 5-3 besliste Sjarapova de wedstrijd in haar voordeel.

In de finale speelt de Russin zaterdag tegen Simona Halep. De Roemeense versloeg in de halve finale op het Court Philippe Chatrier de Duitser Andrea Petkovic: 6-2, 7-6.

Halep, die dit toernooi nog geen set verloor, was in de eerste set veel beter dan Petkovic. De Duitse maakte veel fouten en leverde de eerste set dan ook binnen het halfuur in.

Herhaling

In het tweede bedrijf ging Petkovic beter serveren en ook het aantal fouten dat ze maakte in de rally ging omlaag. Dat leidde tot een 3-1 voorsprong, maar Halep maakte de break ongedaan en won de tiebreak. 

De finale zaterdag wordt een herhaling van de finale in het toernooi in Madrid vorige maand. Toen was Sjarapova met 1-6, 6-2, 6-3 de winnares.

Voor Petkovic was de halve finale ook het beste resultaat uit haar loopbaan. Drie keer eerder reikte ze op een grandslamtoernooi tot de kwartfinale. 

Bekijk het speelschema en alle uitslagen