Davy Pröpper speelt ook de komende drie seizoenen voor Vitesse.

De 22-jarige middenvelder heeft zijn aflopende contract verlengd tot medio 2017, zo meldt Vitesse donderdag op de website. 

Pröpper hoopt de komende jaren door te kunnen groeien bij de Arnhemse club. "Afgelopen seizoen was mijn beste seizoen. Zo wil ik doorgaan", aldus Pröpper, die de jeugdopleiding van Vitesse doorliep en in 2010 debuteerde in de hoofdmacht.

"Ik ben hartstikke blij. We gingen voor bijtekenen en nu zijn we er uit. Hoe het plaatje er volgend jaar uit komt te zien was ook belangrijk voor mij."

Het afgelopen seizoen kwam Pröpper tot 33 eredivisiewedstrijden voor Vitesse, waarin hij zeven keer scoorde. In november 2013 haalde bonscoach Louis van Gaal hem bij de selectie voor Oranje, maar tot een debuut kwam het niet.

Plannen

Technisch directeur Mo Allach is verheugd met het feit dat Pröpper langer in Arnhem blijft. ''We zijn blij dat een goede voetballer en een jongen van de club zich herkent in de plannen en voor drie jaar bijtekent." 

Eerder dit jaar verlengde Valeri Qazaishvili al zijn contract met vier jaar bij Vitesse. Daarnaast werden Arnold Kruiswijk van sc Heerenveen en de Oekraïner Denys Oliynyk van Dnjepr Dnjepropetrovsk voor de komende seizoenen vastgelegd.